Welkom tekst

Onderzoek

Onderzoek Vevina i.s.m. Valtaf.nl

Dikke vrouwen in de zomer massaal last van huidirritatie.

Maar liefst 96% van de vrouwen met overgewicht heeft last van een geschuurde en geïrriteerde huid in de zomer. Dit blijkt uit een enquête van Vevina in samenwerking met Valtaf.nl onder bijna 400 vrouwen.

Het probleem doet zich vooral voor bij vrouwen met een gewicht van rond de 85 kg. Van de ondervraagden geeft 80% aan voornamelijk in de zomer last van te hebben van deze kwaal. De bovenbenen zijn de plaats waar de irritatie, veroorzaakt van het tegen elkaar aanschuren van de benen, het meest voorkomt. Andere irritatie plaatsen zijn oksels, armen en buik.

Ruim 8 op de 10 vrouwen heeft zelf al van alles geprobeerd om dit probleem te verhelpen of in ieder geval te verlichten, het gaat zelfs zo ver dat in de zomer korte broeken of rokken vermeden worden om maar te voorkomen dat het gaat schuren.

80% van de ondervraagden gelooft wel dat een speciale crème dit zou kunnen verhelpen en bijna iedereen staat er voor open om er iets tegen te proberen.

Geerdina Meijer kende dit probleem zelf maar al te goed en het ongemak dat het met zich meebracht. Zij bedacht Friction Protection Cream van Vevina. Een zijdeachtige crème die een beschermlaagje achterlaat op de huid. De beschermlaag wordt niet weggespoeld door water of zweet. De crème voorkomt ruwe plekjes en is de ultieme bescherming voor de huid. Dankzij Friction Protection crème kunnen vrouwen weer luchtige zomerse kleding dragen. De crème is geschikt voor vrouwen met een gemiddeld hogere BMI maar ook vrouwen met een lagere BMI kunnen baat hebben bij deze beschermende crème.