Welkom tekst

Vier mythes over een geschuurde huid

In beautyland gaan er vaak mythes rond over bepaalde onderwerpen. Welk middeltje wel of niet helpt tegen een geschuurde huid bijvoorbeeld. Om misverstanden en mythes rondom een geïrriteerde, rode en branderige huid weg te nemen beantwoorden we de vier meest gestelde vragen.

1. Hebben alleen mensen met overgewicht last van dit probleem?

Nee! Mensen met overgewicht zijn zeker niet de enige. Uit ons onderzoek blijkt dat verschillende mensen last kunnen hebben van een geschuurde huid. Bij dergelijke huid irritatie bij mensen met overgewicht spreken de Amerikanen ook wel over chub rub.

Je lichaamsbouw kan ook een factor zijn. Zoals slanke mensen met dikkere bovenbenen of een boeddha buikje, maar ook sporters zoals marathonlopers, joggers en voetballers.

Het probleem is ook bekend bij jonge kinderen die een luier dragen. Of bijvoorbeeld bedlegerige mensen kunnen last hebben van een geschuurde huid. Zij liggen constant in dezelfde positie.

Het is eigenlijk een probleem voor elke huid die te maken krijgt met druk, wrijving, frictie, warmte en vochtigheid. Belangrijk is om de huid van te voren te beschermen. Bijvoorbeeld met onze crème Vevina. Bij bedlegerige mensen adviseren wij wel altijd eerst een arts te consulteren.

2. Komt een geschuurde huid alleen voor op de bovenbenen?

Geschuurde huid op de benenEen geschuurde huid is zeker niet alleen een probleem op de bovenbenen. Het is het resultaat van wrijving. Dat kan overal zijn waar huid met huid in contact komt. Of huid met kleding.

Hardlopers hebben bijvoorbeeld vaak last van een geschuurde huid bij de oksel, waar het shirt schuurt. Lichaamsdelen zoals je bovenarmen en buik en zijn ook plekken waar huid-op-huid wrijving plaatsvindt.

Een ander probleemgebied voor de huid is de bikinilijn. Ook BH-bandjes kunnen een geschuurde huid veroorzaken. De metalen haakjes en de naadjes in de BH kunnen onder de borsten een geïrriteerde huid veroorzaken. Hier is de huid zacht, dun en zeer gevoelig voor warmte en zweet.

Mannen kunnen bij duursporten last krijgen geschuurde of zelfs bloedende tepels. Tijdens het sporten schuurt het t-shirt dan tegen de tepel aan. In de combinatie met zweet veroorzaakt dit een rode geïrriteerde huid.

Ook de tenen kunnen last hebben van een geschuurde huid. In de zomer dragen veel mensen teenslippers. Er ontstaat wrijving van de huid tussen de grote teen en de tweede teen of op de wreef van de voet door het plastic of leer van de slipper, bij elke stap.

Huis, tuin en keukenmiddeltje

3. Welke huis, tuin en keukenmiddeltjes helpen bij een geschuurde huid?

Op internet en forums staan veel huis-tuin-keukenmiddeltjes die kunnen helpen bij een geschuurde huid. Wij adviseren om hier voorzichtig mee te zijn. De huid kan hierdoor roder worden of juist nog meer geïrriteerd raken.

Per persoon verschilt het wat de samenstelling van zweet is. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, deels genetisch, deels eetpatroon van het individu en zelfs medicatie. Wij adviseren daarom onze crème Vevina. Deze crème is speciaal ontwikkeld voor het probleem van een geschuurde huid. Ongeacht de samenstelling van je zweet.

4. Krijg je een geschuurde huid alleen door zweet?

Nee, zweet kan het proces van een geschuurde huid wel versnellen en veroorzaken. Zweet kan de pijn in de sensitieve delen van de huid ook verergeren. De zoutkristallen in zweet zijn zeer pijnlijk in een wond of op een geïrriteerde huid. Als je ooit zout in een wond hebt gestrooid weet je hoe pijnlijk dit is. Zweet in combinatie met een geschuurde huid heeft een vergelijkbaar effect.

De oplossing

Om het probleem van een geschuurde huid op te lossen kun je onze crème Vevina gebruiken. Deze crème beschermt de huid tegen wrijving, waardoor het probleem is opgelost. De bescherming blijft een hele dag zitten, is waterproof en het zweet heeft geen invloed op de crème. De tube bevat 30 ml. Hier kan je een heel lente- en zomerseizoen mee doen.