Wat kan je aan een geïrriteerde, rode en branderige huid doen? Een aantal tips

Eerder vertelden we je wat de oorzaak is van een geïrriteerde huid. De huid en zweet spelen hier een grote rol in. Maar het belangrijkste is wat je er tegen kunt doen. Want leuk is een geïrriteerde huid niet. Tijdens het sporten, werk of gezellig met een vriendin op het terras kan het je dag een stuk minder leuk maken. Wij geven je een aantal tips om een geïrriteerde huid tegen te gaan.

Houd de huid droog

Omdat irritaties mede door zweet veroorzaakt worden is het belangrijk om de huid droog te houden. In de zomer of tijdens het sporten is dit soms makkelijker gezegd dan gedaan. Dat weten we zelf maar al te goed. We adviseren je om af en toe van kleding te wisselen, indien mogelijk.

Trek losse kleding aan

Draag comfortabele en losse kleding. Irritaties kunnen veroorzaakt worden door strakke BH-bandjes of door andere kleding die schuurt. Ook als je huid al geïrriteerd is raden wij je dit aan, zodat de huid in alle rust kan herstellen. Doe je dit niet wordt de irritatie vaak alleen maar erger.

Bescherm je huid met een crème

Cliché en voor de hand liggend; maar uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Belangrijk is dus om de huid van te voren te beschermen. Sommige vrouwen proberen een geschuurde huid te voorkomen met olie, vaseline, poeder of andere huis- tuin en keukenmiddeltjes. Wij raden dit af. Deze producten kunnen namelijk meer ellende dan plezier met zich mee brengen. Het kan ongewenste bijwerkingen veroorzaken, de irritatie verergeren en lelijke vlekken in je kleding veroorzaken.

Omdat wij bij Vevina weten hoe naar en pijnlijk een geïrriteerde, rode en branderige huid voelt hebben we hier een oplossing voor bedacht. Vevina zorgt voor een beschermende laag op de huid. Deze beschermlaag legt een dunne film op de huid en beschermt daarmee de huid tegen huid-op-huid en huid-met-kleding wrijving. De bestanddelen die in Vevina zitten zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt.

Vevina werkt als een beschermende en comfortabele tweede huid. Voel je weer zeker in een rokje of jurkje en laat je tijdens het sporten niet tegenhouden door irritaties. Er zijn geen bijwerkingen en de bestanddelen geven je volledige bescherming.

macro of eczema on little girl arm skin

macro of eczema on little girl arm skin


Girl applying moisturizer cream over white background

Girl applying moisturizer cream over white background

Je kan jouw tube Vevina hier bestellen.


Het volgende internetadres wordt automatisch geopend: